Om oss

Välkommen till oss på Scandinavian College! – En ny spännande mötesplats med grundskola, gymnasium- och yrkeshögskola. Häng på och ta klivet rätt in i framtiden! Förhoppningsvis överträffar vi dina förväntningar.

När Du söker dig till någon av våra utbildningar så har du samtidigt valt en livsstil, ett sätt att se på verkligheten. Vi kallar den Scandinavian Welcome. Vi är ingen vanlig skola och kommer aldrig att bli det. Tillsammans skapar vi en mötesplats där alla skall trivas. Varför kan man inte avsluta en skolvecka med en Happy Friday där vi tillsammans laddar inför helgen! Eller varför inte starta veckan lugnt med Smooth Monday där vi samlar oss inför veckan? Klart man kan om man vill, vi vill.  Vi vill att Du ska nå Din fulla potential. Hos oss är alla människor lika viktiga. Vi tror att Du Vill lära dig och vi vet att Du kommer att lyckas.

Vårt bemötande är öppet och omfamnande. Alla ska känna sig välkomna hos oss. Samtidigt är en våra tydligaste ledstjärnor ordning & reda. Det ger en trygghet och harmoni som är grunden för inlärning.

 Alla våra utbildningar och program har ett tydligt fokus på entreprenörskap och ledarskap. Vi lever det andra bara pratar om. Det innebär att Du som studerande kommer att utveckla kraft och förmåga att leda dig själv i första hand, men även att leda andra. När Du leder dig själv kommer Du att växa som individ och utveckla din förmåga att samarbeta och hjälpa andra människor.

 Vår verksamhetsidé är att skapa och driva förstklassiga utbildningar, där den studernade i varje stund ska känna att tiden i skolan är värdefull.

 Skulle vi vilja vara en vanlig skola hade vi aldrig startat.

Varför?

Det finns redan tillräckligt många!

 

 

.

Vi jobbar konceptinriktat och utvecklar idéer som är skalbara. Dalarna är vår hemvist, men vi planerar att växa organiskt när vi känner bärkraft.

Vår gymansieidé är att fokusera på besöksnäringen. Det är en självklar inriktning i Sveriges attraktivaste region. Hit strömmar turister från hela världen och vi behöver lägga fullt fokus på att höja kompetensen generellt inom besöksnäringen. Men det är inte nog.

Den nyligen presenterade statliga utredningen “Ett land att besöka” – En samlad politik för hållbar turism och växande besöksnäring föreslår en ny uppdaterad nationell strategi 2030 med strategiska områden där bland annat kompetensförsörjning, utveckling, innovation och forskning är centralt. Vi siktar på att bli en viktig faktor i regionen för att förverkliga den strategin.

Motivation

Scandinavian College (SC) skapar goda förutsättningar för att öka den inre motivationen hos lärare och elever som utvecklar drivkrafter för ett livslångt lärande. Alla individer på våra skolor ska se sitt lärande som del i ett större sammanhang och känna en inspiration och vilja att ta ansvar i ett samhällsperspektiv.

GRIT

Individuals high in GRIT are able to maintain their determination and motivation over long periods despite experiences with failure and adversity.

Ledigt jobb - Utbildningsansvarig

Vi startar upp vår YH-utbildning “Upplevelseproducent” 320 YH-poäng och vi söker dig som har en gedigen erfarenhet från besöksnäringen. Du får också gärna ha en pedagogisk utbildning och vana att undervisa.

Vi söker Dig som har ett brinnande intresse för att utveckla och coacha människor. Du ska vara energirik och positiv med förmåga att vara analytisk och se helheter.

Tjänsten börjar den 1 juni 2018 och är tillsvidare

Vid frågor kontakta vår supreme headmaster Christer Persson på tel. 070-311 94 05

Ledigt jobb 1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce eget faucibus sapien, quis facilisis lacus. Mauris aliquet nibh vitae metus volutpat egestas. Morbi elit arcu, consequat vulpuvtate mollis at, feugiat id arcu.

Kontaktuppgifter

Christer Persson
Headmaster
Jonas Wikström
Strategic director
Liene Leimanis Bartlett
Marketing director